Fantastic reviews for TENSION… on tour with Dancenet Sweden.

GÖTEBORGS-POSTEN
Recension: “Tension” – Art of Spectra på Stora teatern
Art of spectras nya dansverk “Tension” drivs av dynamiska laddningar mellan dansarnas kroppar. Lis Hellström Sveningson ser rörelser tala med explosiv kraft.

Dans

Art of Spectra på Stora teatern

Tension
Koreografi, idé, regi och komposition: Peter Svenzon
Ljusdesign, videoprogrammering: Robert Jadenfeldt
Visuals, videoteknik: Joakim Envik Karlsson, Peter Svenzon
Scenrum och kostym: Nåck creative, Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist
Dansare; David Lagerqvist, Ulriqa Fernqvist, Sophie Flannery Prune Vergeres, Harlan Rust, Evan Schwarz
Spelas på turné, närmast i Vara 25/2

Lis Hellström Sveningson

12:00 – 22 feb, 2020
Den Göteborgsbaserade dansgruppen Art of Spectra har ingen egen hemmascen, det gäller att hålla utkik när de gör nedslag i stan bland alla turnéer i landet och internationellt. En enda kväll på Stora teatern handlade det om med det nya verket “Tension” – den som missade besöket har en ny chans i Vara nästa vecka.

“Tension” är dans byggd på rörelser som stavas fart och fysisk kraft. Efter drygt tjugo år med Art of Spectra är energin i Peter Svenzons koreografier oförminskad. Hans känsla för streetdansen ligger fortfarande som en drivande motor i botten, men i dag förhöjer koreografin uttrycken; Svenzon skapar inte bara starkt tryck i rörelserna utan handskas också subtilt med deras detaljer och skärpa. Det kräver dansare med hög kompetens. Ulriqa Fernqvist är klippan sedan starten men Art of Spectras arbete har slipat fram flera fina dansare. Sammansättningen av ensemblen i “Tension” är ny för mig, men de fem dansarna ger ett sammansvetsat intryck.
Utgångspunkten är en tom, vit och kvadratisk dansmatta som utlämnar dem högst påtagligt. Publiken sitter på tre sidor, raderna närmast sitter mycket nära dansarna. Det bidrar till förtätningen.
En man klär på sig i det bakre dunklet. Han är assisterad – eller övervakad – av en annan dansare.

Peter Svenzon är inte bara koreograf, hans lust för att skapa video och musik tar också plats i föreställningarna, den här gången i en ovanligt diskret dos. Musiken ligger förstås som en oroande sfär över alltsammans, det finns en underliggande explosivitet i hela verket. Tematiskt bygger det på laddningar mellan kropparna och hur de placerar sig i rummet. Att se dansare klä av sig på scen hör till samtidstrender som inte längre chockerar någon. Här börjar det tvärtom, en man klär på sig i det bakre dunklet. Han är assisterad – eller övervakad – av en annan dansare. Den dubbla möjligheten är ständigt närvarande. En våldsam konfrontation kan med en enkel vändning övergå i en öm omfamning. Eller tvärtom, en mjuk beröring blir ett grymmare grepp. Dansarna pendlar mellan ensamhet och gruppens gemenskap. En dansare skälver i inre våndor, andra lyfter varandra i jämlikt växelspel. Alla hoppar, snurrar och rullar över golvet med suverän precision. Sekvenser repeteras och ger nya perspektiv.

Videoskärmen ekar plötsligt av en hjälptelefon, men för snabb och fragmentarisk för att ge något stöd. Orden drunknar i sin egen mängd och bruset runt omkring. Här är det dansen som talar, men för den skull inte ger några säkra svar.

Lis Hellström Sveningson

 

 

Norrbottenskuriren

Peter Svenzon väjer inte för de svåra ämnena

RECENSION Peter Svenzon har jag mött en gång förut.

Det var i Pajala och det var i början av detta nya årtusende.

Ann-Katrin Tideström

11:07 | 2020-02-12

Tension
Koreografi, idé, regi: Peter Svenzon
Kompositör: Peter Svenzon
Ljusdesign, videoprogrammering: Robert Jadenfeldt
Visuals och videoteknik: Joakim Envik Karlsson och Peter SvenzonDansare: David Lagerqvist, Ulriqa Fernqvist, Sophie Flannery Prune Vergères, Harland Rust, Evan Schwarz
Kulturens hus, tisdag 11 februari klockan 19

Dans i Nord, som var en kaxig nyföding då, jobbade hårt för att Norrbottens alla ungdomar skulle få möta dansen. Inte bara titta på den, utan också skapa egna föreställningar med hjälp av professionella konstnärer; dansare, musiker, ordmänniskor.

Där i Pajala var det Peter som stod för regi och koreografi. Det blev en stark föreställning som fick ögonen att tåras inte bara på lärare och föräldrar. Och jag minns att göteborgaren Peter också var tagen av hur många av dessa högstadieelever som redan var djupt involverade i musiklivet, i dans, teater och film.

Några av dem satt säkert i den stora publiken i Kulturens hus i tisdags för att se “Tension”, Peter Svenzon och hans kompani Art of Spectras senaste föreställning.

Peter Svenzon började som breakdansare och DJ, utbildade sig till professionell dansare och lärde sig att komponera. I över 20 år har han varit ledare för danskompaniet Art of Spectra och man kan nog lugnt säga att han är dess allt i allo – musik, bilder, videoinstallationer, koreografi, allt går genom honom. Bara själva dansen har han med ålderns rätt trappat ner.

Själv var jag lite orolig inför den här kvällen. Peter Svenzon väjer inte för de svåra ämnena. Kanske väjer han inte för de stora effekterna heller?

Det skall handla om vad som händer med oss människor när vi begränsas i våra rum. När våra kroppar och våra själar inte får plats. Inte möts. Tänk om det bli för mycket. För starkt. För intensivt.

Men så fort föreställningen börjar blir jag lugn. Scenen är helt ren. En enda ljuskälla. En ensam man. Kanske han gråter? Dansare som rör sig utan ögonkontakt, med blickarna långt i fjärran. När de möts uttrycker de aldrig värme eller närhet utan maktkamp, styrkemätning. Även i stillaståendet pågår en kraftmätning. Många av de vackraste scenerna är just stillastående och kanske det svåraste dessa skickliga dansare gör.

Mina tankar flyger iväg till gängkamper och fängelser, till psyken och förvaringar, till människor som har gått vilse.

Ångesten är stor men den skriker aldrig. Den uttrycks lågmält, stillsamt, smärtsamt vackert; När scengolvet blir en havsbotten där underliga växter och amöbor krälar omkring i små tynande livsspasmer.

När två män närmar sig varandra – äntligen en närhet, en omfamning. Men nej, de går emot varandra för en brottningsmatch.

När dansarna en efter en febrilt börjar tala. Men aldrig med varandra, bara i långa kontaktlösa monologer. Pojken som inte ens får ur sig ord, bara bokstäver. Flickan som lägger handen över hans mun och tystar honom. Hon

står länge så. Sedan lyfter hon sin andra hand, töjer nästan ömsint ut resåren i hans kalsonger och tittar ner, vänder sig om och går likgiltig sin väg. Pojkens kropp är vit, hans kalsonger är vitare och repet han virar runt sin hals är allra vitast. Men den han dansar med är svart. Helt svartklädd.

Det här är en dans i vår tid.

 

NSD
Imponerande danskonst med akrobatiskt samspel

DANS Koreografen och regissören Peter Svenzon kom med sitt turnerande danskompani under namnet Art of Spectra för ett stopp på Acusticum i Piteå.

Alexander Evans

10:30 | 2020-02-10

DANS

Art of Spectra

Tension

BILD: Malin Arnesson | Alexander Evans har sett Art of spectras föreställning “Tension” i Acusticum, Piteå.

Acusticum, Piteå 

Söndag 9 februari

 

I byggnaden intill, på musikhögskolan där jag själv studerar, har jag under föregående termin tagit en introduktionskurs i dans. Jag lärde mig mycket, men näppeligen tillräckligt för att kunna synkronisera mina kroppsdelar i en koreografi till rytmen av musik. Otänkbart för mig vore därför att inte ha någon rytm i musiken att förhålla sig till överhuvudtaget, vilket är en av anledningarna till att dansföreställningen “’Tensio”n’ är en upplevelse som är många världar bortom min oansenliga insikt i denna konstform. Man skulle kunna tänka sig att denna barriär potentiellt skulle kunna undertrycka upplevelsens värde för mig, men så är inte fallet. Peter Svenzon är känd för sin förmåga att ge danskonsten ytterligare dimensioner, där den berättar och underhåller med sitt filmatiska uttryck. ” ’Tensi”n’ överträffar han sitt eget rykte.

Minst lika imponerande är dansarnas akrobatiska samspel som många gånger driver dem till att kollidera med varandra på ett sätt som ser närmast farligt ut. Den fysiskt påfrestande prestationen som koreografin utsätter dem för får dem att flåsa tungt och den övermänskliga karaktäristiken som deras uppträdande framhäver bryts ned när den ambienta, rytmlösa musiken ebbar ut emellanåt. Kontrasterna i rörelsemönsterna är starka och dansarna byter av med varandra med att röra sig i slow motion för att sedan explodera i capoeira – och breakdanceinspirerade virvlingar. Allteftersom bryts dansen ned till rent skådespeleri och medlemmarna ses bland annat ligga i fosterställning på golvet, få psykotiska episoder och ibland till och med trakassera varandra och antasta sina motspelare.

Ytterligare kontraster tar form i undertonerna i verket, där det tunga allvaret i dess teman som innefattar mental ohälsa och samhällets påfrestningar får humoristiska inslag i små doser. Ett exempel är när ett ljudklipp spelas upp där en telefonsvarare till ett mentalsjukhus ger sarkastiska instruktioner i hur man navigerar i menyn beroende på vilket syndrom den som ringer har. Den kalla ljussättningen och de retro-industriella animationerna bidrar i stället med en kontinuitet som är välbehövd och som skapar en dystopisk atmosfär.

“Tension” har ett viktigt budskap att förmedla för dem som låter sig slukas av dess livfulla men ändå sterilt inhumana värld – samhället har ett ansvar att ta hand om de som insjuknat som konsekvens av dess tuffa villkor.

 

 


NEWSLETTER #4 2019 – DANSAKADEMIN PRESSRELEASE

Art of Spectra är glada och stolta att presentera följande;

Positiv energi och gemensam kraft när DANSAKADEMIN nu äntligen är igång!

Dansakademin är en ny plattform som ska stimulera till ny koreografi för barn och unga här och nu och i framtiden genom t.ex. konstnärliga labb, seminarier, öppna träffar mm. Det är ettårigt samarbete mellan Göteborgs Stads kulturförvaltning och Regionteater Väst för att vidareutveckla danskonst för barn och unga i Göteborg och Västra Götalandsregionen. I Dansakademins styrgrupp sitter representanter med olika kompetenser och perspektiv som avspeglar dansfältet. 

Länk till pressreleasen: https://www.mynewsdesk.com/se/regionteater-vaest-ab/pressreleases/positiv-energi-och-gemensam-kraft-naer-dansakademin-nu-aentligen-aer-igaang-2929256

Styrgrupp

•         Ulriqa Fernqvist, scenkonstnär och producent, Art of Spectra. Ordförande

•         Anna Wennerbeck, koreograf och konstnärlig ledare, Embla dans & teater

•         Malin Enberg, grundare och projektledare, Producentbyrån

•         Ellen Rengman, dansare och koreograf, Kompani Catapult

•         Cecilia Malmström Olsson, verksamhetsutvecklare, Danscentrum Väst

•         Anne Svanholm, kulturproducent, Frölunda Kulturhus

•         Carin Nordberg, kultursamordnare, Göteborgs Stads Grundskoleförvaltning

•         Monika Milocco, konstnärlig chef dans, Regionteater Väst

•         Victoria Alarik och Nina Rajabi, dansutvecklare, Göteborgs Stads kulturförvaltning. Adjungerade


NEWSLETTER #3 2019

https://mailchi.mp/234ca8ebd8f3/newsletter-3-3021185

RESIDENCIES

Stora Teatern in Gothenburg
Art of Spectra will be Artist-in-Residence at Stora Teatern in Gothenburg (SE) in July.
The residency is supported by and a collaboration with Gothenburg Dance and Theatre festival.
AOS will start the first research for upcoming work INNER FIELDS and for upcoming performance of TENSION at Stora Teatern in 2020.

Dance City in Newcastle
In August AOS are in residence at Dance City in Newcastle. During this period, Peter Svenzon and Ulriqa Fernqvist will give both workshops and professional training.

 

Art of Spectra | Point Music festival at Gothenburg festival.


Art of Spectra | Point Music festival at Gothenburg festival. Photo by: Francis Löfvenholm

Art of Spectra are very happy to have been invited to create a part of the Point Couds in Point music festival at the Concert house in Gothenburg (SE) 23-26 May 2019. The company created and performed shorter performances and pop-up events in the house   during two days of the festival.
The Point music took place for the very first time, acclaimed by the critics and celebrated by the audiences. Read more here.

“Trash bags! Already in the entry hall of the Concerthaus at Götaplatsen, the cultural heart of the city, you almost stumble over them. Does the Gothenburg waste management lack efficiency, especially today when a new music festival is launched? No: Suddenly the black bag moves, they become alive. They tip toe through the incoming, dumbfounded audience and sink back to the ground a few meters further. Not only the children are spontaneously enchanted by the innovativ nonsense of the Companie “Art of Spectra”: by a friendly gentleman on stilts, by mysterious slow-walkers or frozen living pictures, which sink into motionlessness after a few seconds of suddenly erupting movements. In fact, this creates a special atmosphere that secures the first “Point Music Festival” in Gothenburg; a cohesion that goes beyond a mere concentrated series of concerts.”
Von Walter Weidringer Die Presse

 

T E N S I O N | 2020
Tour dates for TENSION 2020 will be presented in the next newsletter… Trailer | T E N S I O N


TENSION – Photo by Malin Arnesson.

GDANSK DANCE FESTIVAL Peter Svenzon was part of the jury in Gdansk at Solo dance competition at Klub Zak 10-14 june, together with Guy Cools, Magdalena Reiter, Marie Kinsky and Rodolpho Leoni. More info here (https://www.gdanskifestiwaltanca.pl/konkursy/solo-dance-contest.html)

Pop up dance GBG In July, AOS gives workshops for young people in Gothenburg City.
The project “Pop up dance GBG” is a collaboration with Gothenburg city. #popupdancegbg

 


Point Music Festival – Point Cloud

POINT CLOUDS: ART OF SPECTRA

During Point Music Festival at Koncerthouse in Gothenburg, Art of Spectra shows up with shorter performances and pop-up events in the house during the evenings on the 23 and 24 may.

More info here

Point Clouds give you boundless and wonderfully unpredictable pop-up elements that surprise and challenge, calm and worry. Watch for the clouds full of experiences during Point Music Festival.
The choreographer and director Peter Svenzon and the dance company Art of Spectra show up with shorter performances and pop-up events in the house during the evening. For 20 years, Art of Spectra has explored multifaceted forms of expression where dance, theater, music and graphics form a hybrid theater that is almost cinematic in its design.


TENSION – New work

Art of Spectra’s new piece TENSION will premiere at Teater Halland, Varberg (SE) on 28 March 2019.
TENSION is also shown at Estrad, Södertälje (SE) 27 April 2019.

Photo by Carl Thorborg TENSION

Conflict between body and mind, risks and impulses.

What happens if we are restricted by our rooms?
When our bodies are loaded with energy in relation to each other?
To take a risk, try to read each other’s impulses…

A part of the thematic is Physics, Body and Space… on a philosophical and physical as well as through a social and political context.

Sara Ahmed turn to the concept of habits to theorize not so much how bodies acquire their shape, but how spaces acquire the shape of the bodies that ‘inhabit’ them.

”Public spaces take shape through the habitual actions of bodies, such that the contours of space could be described as habitual”

 

Credits
Choreography: Peter Svenzon
Composer: Peter Svenzon
Dancers: Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist, Sophie Flannery Prune Vergères, David Lagerqvist, Harland Rust
Video, visuals: Peter Svenzon
 and Joakim Envik Karlsson
Ljusdesign: Robert Jadenfeldt
Photo by Carl Thorborg

Residency: Teater Halland
Supported by: Swedish Arts Council, Västra Götalands Regionen, Arts Council in Gothenburg City, Swedish Art Grants Committee.

Available for tour 2019 and 2020.

Photo by Art of Spectra | On the picture, Harlan Rust and David Lagerqvist


SHOWCASE II – PERSONA

Peter Svenzon, artistic director of Art of Spectra, has recently created the work PERSONA for Ballett Chemnitz (DE). PERSONA was premiered on 18 Jan 2019 and was greeted with critical acclaim. The piece is shown at Ballett Chemnitz on 21, 24 Feb, 4 March, 25 April and 9 May 2019.

“PERSONA is an intimate piece. PERSONA gives the dancers a voice, their voice.” / Tanznetz.de
“This is an exciting, relevant piece.” /Freie Presse

 

 

 

 

 

 

PERSONA Photo by Nasser Hashemi


Upcoming work TENSION

Art of Spectra are happy to announce being artist in residence at Teater Halland, spring 2019.

The company are producing the upcoming TENSION during the recedency as well as giving workshops and collaborate in various ways with the theatre…

 

TENSION

Conflict between body and mind, risks and impulses.

What happens if we are restricted by our rooms?
When our bodies are loaded with energy in relation to each other?
To take a risk, try to read each other’s impulses…

A part of the thematic is Physics, Body and Space…
on a philosophical and physical as well as through a social and political context.

Sara Ahmed turn to the concept of habits to theorize not so much how bodies
acquire their shape, but how spaces acquire the shape of the bodies that ‘inhabit’ them.

”Public spaces take shape through the habitual actions of bodies,
such that the contours of space could be described as habitual”


Photo by Carl Thorborg

TENSION
A production for 5 dancers
Premieres March 28, 2019 at Teater Halland
Available for tour 2019 and 2020.

 


SWEDISH STYLE IN DÜSSELDORF

Art of Spectra at Tanzmesse in Düsseldorf 29/8-2/9
This year we proudly present

SWEDISH STYLE IN DÜSSELDORF
Performances, free drinks and open stage

Galerie am Meer / W57
Worringerstraße 57,

Thursday + Friday + Saturday
at 16:30h and 18:30h


Less than 5 min walk from Tanzhaus.
Follow the pink ribbons!Performances / Short acts By;
Peter Svenzon/Art of Spectra,
Gun Lund/E=mc2 Dance, 

Olof Persson/ O.P Projects. 

Meet us, enjoy danceworks, happenings,
drinks, social chats, discuss exchange programs…

No tickets – No booking – Just join!

Welcome

Art of Spectra and the project are supported by;

 

 

 


Sommaraktivitet med Art of Spectra

Är du 13-15 år? Vill du spendera 2 veckor som dansare med Art of Spectra?

v.27-28 har du som är 13-15 år gammal möjligheten att pröva på hur det är att vara dansare i ett danskompani… på slutet av perioden kommer vi att visa upp det vi har jobbat på och göra “plats specifika” kortare föreställningar/visningar utomhus i sommarvarma Göteborg…

Vi kommer att hålla till på Dansforum på Järntorget i Göteborg.
Tipsa och sprid till alla ni tror kan vara intresserade:)

Begränsat antal platser och ansökan krävs… Skicka några rader om dig själv, vad du har för intressen och vad du har för erfarenhet av dans sedan tidigare, senast 20 juni till:
info@artofspectra.com

Är du intresserad av att se deras föreställningar och mer av deras dansstil;
https://vimeo.com/user6374218

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Besked om man fått en plats kommer senast 17 juni.

Mer information om Art of Spectra finns på www.artofspectra.com

Har du frågor kan du kontakta Ulriqa Fernqvist på 070-3331774

Aktiviteten sker med stöd av Göteborgs Stad


NEWSLETTER #2 2018

RELEASE of the film ADJACENT MOVEMENT

from the dance work Cell#2

 

Adjacent Movement

We are proud to present the exciting collaboration between choreographer

Peter Svenzon, filmmaker Simon Carlgren and STDH, Stockholm Academy of Dramatic Arts.

Choreography from the dance work Cell#2

 

Director/Editor | Simon Carlgren

Choreography | Peter Svenzon

Cinematographer | Adam Nilsson

Music Composer | Håkan Lidbo

Dancers | Zacharias Blad, Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist


NEWSLETTER #1 2018

ART OF SPECTRA CELEBRATES

20 YEARS as a company

We start the 20th anniversary with presenting a new website

 

UPCOMING WORK – TENSION and MODUL

Peter Svenzon has just begun work on the upcoming work, TENSION.

TENSION will premiere, spring 2019!

 

Art of Spectra collaborates with GAS, Gothenburg Art Sounds in the

upcoming project MODUL, a Site specific, trans-disciplinary production.

GAS is an international art music festival in Gothenburg. 2018 festival is

taking place 28/9 – 6/10.

– GAS FESTIVALEN –

 

Who are u tours internationally in 2019…

… Tour dates are presented in the following newsletter.

 

Other news… Peter Svenzon choreographs for Norrdans 2018

Alfhild Agrell’s Heritage

Norrdans enchants with a triple program of physically demanding dance and

newly written music. Alfhild Agrell’s strong and tragic stories in “En Lappbok”

have inspired three choreographers, three composers and a costume designer.

Peter Svenzon are drawing inspiration from the novel “Internally Black”.

In Sweden, Alfhild Agrell was one of the most attentive and appreciated

dramatists in the 1880s. She was born in Härnösand in 1849. Many of

Agrell’s works still arouse interest and she is experience a renaissance at the

theater. Agrell was radical, advocated for equality and belonged to the

so called modern breakthrough writers.

– READ MORE – 

 


 NEWSLETTER #4 2017

Art of Spectra wishes you a
Merry Christmas and a Happy New exciting Year…

… we´d also like to thank you for a great 2017 and
we´re looking forward to new and continued collaborations in
2018!

We  would like to thank all collaborators, guests, audiences
for a great and busy year…

Throughout the year we have made several residences
that led to the premiere in September of the new work
“Who are U”

We´d like to thank all of you that came to see the
premiere. Since we also had a group of guests from all
over the world,  especially thanks to all of you that
traveled a long way to be there that night.

-Watch trailer-


photo by: Carl Thorborg

Thank you NorrlandsOperan, who were the co- producer
of “Who Are u” and also invited us for a residency in Umeå.

Thank´s to Regional Theater West, Kungsbacka Theater/
Rum för Dans and Art Garage (IT) for very generous
residences.

Also thanks to other collaborating parties: Dancenet
Sweden, Vara Concert Hall, GAS Festival, GAC, Eneles
Film, Nåck recordings and Nåck Creative.

_____________________________

The premiere was followed by a tour in Sweden with
Dancenet Sweden. Big thanks to the theaters and
audiences at; Halmstad, kulturhuset
Umeå, NorrlandsOperan
Västerås Conserthouse
Gävle Theatre
Jönköping Kulturhuset Spira
Vara Concerthouse
Falkenberg, Falkhallen
Stockholm, Dieselverkstan

 


NEWSLETTER #2 2017

Who are u – World premiere and National Tour


Photo by Carl Thorborg

World premiere – Who are u
The premiere of Who are u is held at
Stora Teatern in Gothenburg (SE) 23 Sep 2017, 19.00
Also shown 24 Sep 18.00.

-Watch trailer-

Art Of Spectra were dance artists in residence in June 2017 at
Norrlands Operan, co-producer of the company´s new work Who are u.
The residency was followed by residencies in Uddevalla at Regional
Theater West, and Kungsbacka Theater /Rum för Dans.
Other collaborating parties are Art Garage, Vara Concert Hall,
GAS Festival, GAC, Eneles Film and Nåck Creative.

In Who are u, Peter Svenzon continues his quest to develop the
integration of the visual arts with movement, light and sound.
He will expand the expressive model, realizing ideas allowing
the performance to be enhanced and framed by different types of
recorded and projected sound, text and visual arts.
The transdisciplinary work who are u will be centered on a
group of questions about how we de se ourselves as people.
All these issues that we have to face every day, which we have
to consider… Questions that defines us and questions that
we have to define ourselves through…

Choreographer, direction and composer: Peter Svenzon
On stage: Norikazu Aoki, Joakim Envik Karlsson, Ulriqa Fernqvist,
Yukiko Masui, Marc Stevenson Tibio and Staffan Svensson.
Trumpet: Staffan Svensson
Set design and costume: Nåck studios Sthlm.
Lightdesign: Robert Jadenfelt
Visuals: Joakim Envik Karlsson, Josef Atlestam & Peter Svenzon
Text: Lina Ekdahl
Supported by: Kulturrådet, Göteborgs kulturnämnd,
Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen

National tour – Who are u

In November 2017 Who are u goes on a national tour to Halmstad,
Umeå, Västerås, Gävle, Vara, Jönköping and Falkenberg with
Dancenet Sweden.

-Read more on Dansnet Sweden-

After the tour with Dancenet Sweden, who are u plays at
Dieselverkstan in Nacka/ Stockholm, 26 November

Who are u 2017

7 NOVEMBER
HALMSTAD, KULTURHUSET
9 NOVEMBER
UMEÅ, NORRLANDSOPERAN
14 NOVEMBER
VÄSTERÅS, VÄSTERÅS KONSERTHUS
16 NOVEMBER
GÄVLE, GÄVLE TEATER
18 NOVEMBER
JÖNKÖPING, KULTURHUSET SPIRA
21 NOVEMBER
VARA, VARA KONSERTHUS
23 NOVEMBER
FALKENBERG, FALKHALLEN
26 NOVEMBER
STOCKHOLM, DIESELVERKSTAN

______________________________

Nåck studios sthlm/creative

Art of spectra is a part of nåck studios/creative.
A cluster of artists and creative partners in film,
music, visual arts, fashion and light design.

Nåck studios also hold a music studio,
nåck recordings, where composer Peter Svenzon
also creates the music for Art of Spectra and more.

 


NEWSLETTER #3 2016


Photo by Carl Thorborg

Upcoming work “Who are u”

Upcoming work will be produced throughout
residences, co- productions and collaborations
with among others, Norrlands Operan,
Kungsbacka Theatre, Vara Concert house,
RTV and Västerås Concert house.

The premiere of “who are u” is at Stora Teatern
in Gothenburg, Saturday 23 September, 20.00,
also performing on Sunday 24 September, 19.00


Dancenet Sweden

“who are u”
will be touring with Dancenet Sweden in
November 2017. For dates and citys, more
info comes in the next newsletter

Art of Spectra gets 3-year funding from both
Region Västra Götaland and Gothenburg City.
Regained funding from Swedish Arts Council
for 2017.

After a period of some insecurity over Art Of
Spectra´s future, we´re now happy to see such
great trust and support from both West region
and Gothenburg City that now supports Art of
Spectra with funding for a 3-year period,
2017-2019.

We are also very happy to regain support
from the Swedish arts Council for 2017.


Photo by Mats Lindgren


INTERNATIONAL MEETINGS
THIS SEASON

Art Of Spectra with choreographer Peter Svenzon
were invited to present the upcoming work
”Who are u” in the Open Studio program at
Tanzmesse a TANZHAUS NRW in September.

Peter Svenzon created a work for Ballett Chemnitz
in August.

Art of Spectra were present at CINARS 2016 in
Montreal in November. Great meetings took place
with interesting new acquaintances. In December,
we were also present at Ice Hot in Copenhagen.

Art Of Spectra will be present in New York at
APAP in January 2017
See you there!


Photo by Mats Lindgren

 

AUDITIONS

Art Of Spectra will be holding Auditions in February
and March, more info will be published in January
at our Facebook page. Auditions will be held in
Berlin, Stockholm and Gothenburg

Art of Spectra Facebook